Ти скажи менi, яворе

Нина Деревянко
Ти скажи мені, яворе сивий,
Чи ти бачиш ті світлії сни,
Де народ мій заможний, щасливий,
Та і як же здійсняться вони?

Як? Скажи, якщо все продається:
Совість, тіло, ставки і ліси?
І, чомусь, мені вже не здається,
Що ти, Боже, нам щастя даси.

Але, все ж таки, маю надію,
Бо без неї нестерпне життя,
Не віддам, не продам  свою мрію!
І лиш Богу моє каяття!
    10.11.2014.