Батькiвщина

Василий Дубина
Батьківщина, це там, де струмиться
В стиглих яблуках осінь рясна,
Там, де поле в хлібах колоситься,
І зоря там, як сонце ясна.

Де думок розкривались вітрила,
Там, де вперше складав ти вірша.
Там, де мати за руку водила,
Це той край, куди лине душа.

Батьківщина - ліси і поля,
Де у тебе виросли крила,
Батьківщина, це мати - земля,
Що колись тебе спородила.

        14. 12. 2015 р.
           18:05.