Родине

Павел Роживец
Знову бачу заплакані очі,
знову кличуть на вигін ідей,
і сумління кричіть, що є мочі,
збережіть білий світ для людей.

Збережіть Україну як свято,
наче спів соловейка в гаю,
як матусю рідненьку, що в хаті,
колисала колиску мою.

Збережіть, Бог дарує вам силу,
треба тільки серця розбудить,
бо не може без долі людина,
без кохання і злагоди жить.