Припини воювати ся, хлопче

Катерина Жебровська
Припини воювати ся, хлопче…
Вже зітліла остання війна…
Вітер Миру твій прапор полоще…
Поле битви лоскоче стерня…

Припини воювати ся, хлопче,
Не хапайся за зброю щомить…
То – не ворог над полем регоче,
То – пропасниця розум ятрить…

Припини воювати ся, хлопче…
Ти ж бо чуєш і знаєш – хто я…
Те, що мрієш, усе, що ти хочеш –
Все вже має для тебе Душа…

Припини воювати ся, хлопче,
Роздивися навколо – свої
Часто-густо нашкодять, наврочать
Так, що диву даються чужі…

Припини воювати ся, хлопче,
Весь твій запал – до Світла жага…
Бачиш – скаче стернею горобчик?
Пострибає… та й в Небо зліта…

15.12.2015