ясноокий орел

Александр Кононенко
Ясноокий орел двоголовий
Стереже малинові куранти
Дивним явищем геть залишковим
В сьогоденні здається мутантом
Накувала потвора заліза
Бо за дзюбом не місце для клепок
Чорні пазурі списами лізуть
Просто в душі й шпарини не треба
Двоголовий орел ясноокий
Цар птахам не компанія дятлам
Роздивляється геть на всі боки
І пильнує слабеньке чи падло
Та слабеньких колись і не буде
А мутоване плем’я спочине
Двоголове страшне чудо-юдо
Буде жерти саму мертв’ячину