Жената е вечно съкровище

Петр Пенчев
Вдъхновено от: Девочка С-Голубыми Глазами. Женщина

Велико творение е жената -
всичката нежност е в нея заложена.
Тя е грешна и свята,
по характер е проста и сложна.

От момиче, до нейната старост
с очите привлича ни страстно.
До нас е във мъка и радост -
прекрасна и като скулптура е изящна.

Сложна е като кръстословица -
цял живот чувствата крие.
За мене е вечно съкровище,
което спечелих с билет лотариен...

18.12.2015 г.
2965 Б.Алекс.
Петър Пенчев