Тато

Елена Макарчук
В слові „тато” стукіт машинки
(Треба доні спідничку квітчасту,
Сину – в школу на „змінку” торбинку),
Скрип санчат по зимовому насту,

Це прогулянки лісом і парком,
Колискова в травневий вечір,
Це порада в дитячих сварках,
Найсильніші у світі плечі

(На яких так гарно кататись!
І здається: всі люди низенькі),
Самотужки прочитана казка –
Наша з ним перемога маленька,

Мудрість, ласка у цьому слові,
Вмілі руки і настрій веселий,
Допомога, цікаві розмови.
І за це все вклоняюсь доземно!