Нас ны марнуе ны етвег!

Васыль Брыль-Кобзар
Да нету ж ны й Лепес*.
Ну, а Левчук не Лев

Дмытро Фалькивськый ны поэт.
Вин щося там но тыцяв ж,
Чоб ек Росийцы, СэРы Сэр,
Оно влад помогци бык.

И вот… мы всэ найшлы про нэнз.
НыМА Й ны й фото в спецый.
И дэ колы ж то будэ в немц
Етвег святым Дзиметрам.

А почытаты дэ бы верш?
Да во. Но два жа екся.
Хотя ий кныжок з 25,
Найменш наш выдав пекар.

Булы ий проза, й публицэнт.
Да шо вы! Ныц поэм жэ й!
Колы-то выйидэ бо в звер
З брусчаткы польскый Фэдыр.

Украина шкодуе всех!
Ага. Побач но: е всэ!
Да, уй, даруй. Бо щэ плытэм сь
Оно кошэль ля дзенежк.

Шо ж думаюць в беларусэй?
Да нам-то што да вецер!
Хадзив-рабив-забив пташкэй ж.
И ек ны рос3леты.

…а я дывлюсь от на гарн тэхст:
Родывся Паучэнькам з!
Ды Чысл Душы – Юпицер бы ш.
От вам ий нестыкненне.
И в дзекабре на-на цебе!
Падарк к майму ль ражДзеня.

Гисторыя Паэзии.
Хто ж дзе яе складзе в Каней…
Някляева, й то нем.
А ШэйЛяйГойВыч счез.
А ведзь филёляг дзесь.

* Лепесы. Великие Лепесы.
Село в Кобринском р-не,
На Брестчине, где родился-то
Не Фальковский, а «неки сь» Левчук

...вот що в нас е но щэ тут здес:
Пар лыпок да хатэй с пЕть