Багато розумних, порядних нема

Григорий Божок
Йдуть  мітинги,  віче,  бурхливі  майдани,
Буремить  й  кипить  волелюбний  народ
За  правду  й  закони,  знімають  кайдани
Та  лиш  набувають  ще  тяжчих  пригод.

Що  ж  це  так  сталось  у  білому  світі,
Чи  Бог  відвернувся  навіки  від  нас,
Чому  не  тримаєм  святих  заповітів,
Що  з  диму  віків  надіслав  нам  Тарас?

Сплюндровано  і  пограбовано  Україну,
Влада  жирує,  а  люди – старці,
Край  наш  квітучий  загнали  в  руїну
І  сльози  розпуки  течуть  по  щоці.

Ненька  рідненька,  ти  так  настраждалась,
Вождів  на  сьогодні  у  тебе  вже  тьма,
Багато  розумних  та  чесних  так  мало,
Порядних  й  державників  зовсім  нема.

Роди  ж,  моя  земле,  хліби  нам    і  страви
З  безкрайних,  квітучих  полів  і  садів,
Народ  працьовитий,  зрости  для  держави
Порядних  і  відданих,  справжніх  вождів!
                10.12. 2015р., Київ
*Фото  п'ти  Президентів  України  з  інтернет