Чим визначився рiк?..

Валентина Коц
Чим визначився рік минулий? –
Він визначився боротьбою…
Себе "колишню" не забула,
І ще не стала я "новою".
 
Сама дивуюся, що кроки
Мої вперед такі повільні.
Та не засвоюю уроки,
Які б зробили мене вільной.

Мабуть погана учениця,
Плетусь позаду, у хвості;
Хоч поряд завжди є криниця,
Та руки в мене геть пусті.
 
Води не маю чим набрати,
Та й сили зовсім вже не маю...
А щоб її в цей час дістати
Я в Небо погляд свій звертаю.
 
О Боже милий, Боже святий,
Почуй душі благання щирі!
У Тебе милості багато,
Щоб їй спочити в Твоїм мирі.
 
Сама – нічого я не варта,
Життя все біль і страх скували...
Хоч компас є та вірну карту
Страждання в мене не забрали.
 
Але не можу я, не можу
Себе у чомусь пересилить...
Допоможи, мій Боже, прошу
Підняти в небо віри крила.
 
Напитись хочу я з криниці
Води цілющої живої,
Щоб впевнено завжди молиться
До себе ближче стать "нової".