Хто не був молодим

Владимир Гайдук 2
      

В п’янстві людина дуріє,
Втрачає розум і совість.
Хоч в старості про те й пожаліє,
Але ж вже не повернути молодість.

Хто не був молодим,
Той і не був глупим.
Кожен хоче бути крутим,
Але краще не бути Богом забутим.

Бо коли проснеться душа
І ситуацію мудро оцінить
Та не дасть за твоє життя і гроша,
Тоді й розум тобі заклинить.

Запізно буде тоді
Вчитись, працювати і здобувати,
Зайвим будеш навіть рідній сім'ї,
В пустоті прийдеться і помирати.
                15.01.15.