Нiч новорiчна

Татьяна Очеретянова
Ти відкидаєш неначебто сніг,
з шляху свого навіть й думи про мене.
І миготять на ялинці вогні:
ніч новорічна – це свято сімейне.

Ніч новорічна. Влягтися б раніш,
аніж спаде сніг на думи гарячі.
Тільки ти потай для мене відріж
з року нового духмяний окрайчик.

Тінь снігова ув очах, на вікні.
А на ялинці вогнів павутина.
І не дає відпочити мені
року старого остання крихтина.