Пиши

Олександр Оскал
Пиши! Пиши невпинно.
Допоки не розплавив віск вогонь.
Пиши про все та всіх,
вкладаючи перо в долонь.

Я прагну бачити, що ти
вкладаєш в писанину душу.
Втрачаєш п'ять хвилин на музу.
А згодом ще годину, нуж бо!

Пиши навіть коли свобода згасла.
Та не картай себе за брак її.
Адже, виводячи слова на лист ти осягнеш прекрасне.
Можливо ти не знав, але свободу вміють дарувать вірші.

Спробуй спіймати вірний напрямок думок.
Разом із ним тягнись угору.
Роби і змах, роби і крок, додай стрибок.
Та поверни назад свою свободу.