Зима с морозом загуляли

Александр Афонин 4
Зима з морозом загуляли
І подались на манівці.
Про це горобчики сказали,
Клюючи крихти на руці.

Подія, мабуть, місце має,
Хоч віри горобцям нема.
Та більше місяця блукає
Десь дивна нинішня зима.

І грудень більш на квітень схожий,
І сонце в синій вишині,
І в день ясний цей і погожий
Усе навкруг, мов навесні.

Не знаю що, та у природі
Щось справді діється не те.
І, мабуть, при такій погоді
Бузок вже скоро розцвіте.

І навіть в довжелезні ночі
Теплом втішаємося ми.
А серце мимоволі хоче
Хоч трошки сніжної зими.