Селянин прибув на море

Владимир Гайдук 2
Поїхав селянин на море
Влітку відпочити.
Якраз не сіє він й не оре,
То може скупатися і загоріти.

Поніжився на сонці,
На хвилях погойдався
І затужив по рідній сторонці:
"На біса мені цей курорт здався?

Душа моя бажає
Весь час працювати,
Круглий рік в роботі спочиває,
Бо добробут бажає мати.

А без діла так лежати,
Вечорами пиво пити...
Треба совісті не мати
І тоді ж й навіщо жити?

Жити треба, щоб творити
Добрії діла,
Щоб росли щасливі дітки,
І рада була жона.
 
Щоб від радощів душа злітала
До самих небес,
Щоб країна розцвітала,
Правив всім прогрес."

Байдикувати - не для нього,
Дорожить своїм життям.
І з’їсти любить чогось здорового, простого,
Не любить делікатес і якихсь салям.
 
Взяв білет і повернувся
В рідненьке село,
В стихію рідну окунувся,
В душі відразу все розцвіло.

Йому тут радість і повага
За його щиру доброту,
І до слів його увага,
Бо має душу він святу.
                11.03.15.