Зимняя сказка

Светлана Пригоцкая
   НЕНО АЛЕКСАНДРОВ
(БОЛГАРИЯ)
ЗИМНА   ПРИКАЗКА

Земята се покри
Със булченска
Бяла премяна.
В низини скътани
Къщи, от дебел
Сняг похлупени.
От вътре топъл живот
През комините пулсира.
Стопани щастлив
Вкусват от
Своите плодове...
Със зимно настроение
Деца със снежни топки
Се запритат.
Патици на кервани
Към реки прелитат.
Нежни бели снежинки
Във вихрен танц се преплитат,
Играят и към земята
Меко падат
И зимни приказки ваят!...

              12 януари 1969 г.
ЗИМНЯЯ СКАЗКА

Белым   нарядом свадебным
Украсила землю  зима,
В низинах в снежной  замети,
В метели сокрыты  дома.
Клубятся неторопливо,
Дым в небо вьют трубы домов,
Хозяева счастливые,
Полно вкусных свежих плодов.. .
В снежки играет забавно
Детвора на гладком катке,
Утки на зорьке туманной,
Летят караваном к реке.
Снежинки так осторожно
Вальсируют на рассвете,
Падают  вдруг на прохожих
И зимние сказки лепят!...