Лукавi

Георгий Грищенко
Хто не лукавить, той ззаду сидить,               
Пісенька давня нас й зараз так вчить,
Нині лукавих хоч греблю гати
Й на тих, хто ззаду, плюють з висоти.

Надто лукаві у владі сидять,
Дурять, а в інших аж руки сверблять
Взяти у руки всі вила свої,
Йти на лукавих в постійні бої.

Поки без крові та це не межа,
Дійдуть до грошей, машин з гаража,
Надто лукаві уже не втечуть
Й кару від задніх вони понесуть.

Надто лукаві не вірять у це,
Знов поклянуться, подурять і все,
Їхнє ж лукавство закінчиться враз
Тільки під тиском розгніваних мас.

Хто ще лукавить й грабує народ
Лишать майна та усяких свобод,
Хто ж не лукавить і чесно живе,
Той у майбутнє суспільство позве.
23.12.15.