Сессия

Александр Свеженцев
Вибухи емоцій, спалах будівельний,
Зборища людей, тісні та незчисленні.
Натовпи стовпились, стрімко спозаранку
Хоч стрибай в вікно - вперед, по валер’янку.

Ще не піднялися - чутно гуркотіння,
Стіни розійшлися, в сходах потрясіння.
В спробах майже марних черги всі зайняти,
Сдать борги паперні та скоріш злиняти.

А під кабінетом - пеклище твориться:
Хтось ніяк фальцетом не наголоситься.
Поки с заліковками перші копошаться,
Інші над кросовками преподів купчаться.

А ради оцінки що можна віддати?
Грошей 5 відтінків чи продати матір.
Бабцю незнайому вміло восхвалити,
Щоб було лайном нема за що накрити.

Тут тобі не діти, а справжні солдати.
Треба розуміти, щоб не жалкувати.
Зараз відвернешся, доброту проявиш -
Завтра опинишся там, де не уявиш.

Чує кожен серцем сильну вірогідність,
Як він із вітерцем ще пізнає бідність.
І лихі часи вже настають на п’яти,
Як пекельні пси, нас прагнуть підім’яти.

Чи будуть переможці - складно уявити.
Ми - не ясновидці, та маємо розуміти:
Хтось уже раніше піде по медалі,
З іншими пізніше зійдуться в фіналі.