Хатинка лисицi

Артур Грей Эсквайр
                (Низка неканонічних танка)

* * *
Веселка – то Шлях
До хатинки лисиці.
Квітень не бреше –
Він створює сон… Квітів…
Знову дощ… Пісня весни.

* * *
Давнього трунку
Пах думки поніс мої
Не у безодню
Світу і не в країну
Медитацій. В край жадань.

* * *
Шипшина цвіте!
Чи на півночі лихій
Чи то в країні
Де сходить сонце мрії.
Квіти всюди… Аромат…

* * *
Застиг світанок
Назавжди на папері
Де пензлем, тушшю
Поет його накреслив...
Ескізом ледь помітним…

* * *
Озеро, Небо -
Стихії сього буття
І я між ними
Мій погляд є для того
Щоб стихії мислили…

* * *
Книга Лао Цзи.
Попиваючи каву
Дума про Дао.
Просвітлення. Раптово.
Несподівано... Ніби.

* * *
Дивна людина
На даху оселилась
З банальним ім’ям,
Думали – то безхатько,
А він літати умів…

* * *
Папір жадає
Пензлика, туші, знаків,
Жадає сенс здобути
Буття. В ієрогліфах,
Що поет накреслив нам...

(Світлина автора віршів)