Змiна цiнностей

Олександр Мачула
                Panta rhei – все змінюється
                (Геракліт Ефеський)



Змінюються цінності із часом,
як і все навкруг, із року в рік.
Бо міняємось самі ми разом,
тільки поступово, весь свій вік…

І колись, проснувшись, зрозумієм:
плин буття – немов гірська ріка.
Що раніш здавалося важливим,
зараз – ніби забавка якась… 

Згодом надаємо перевагу
теплоті та щирості стосунків.
Приділяєм більшу ми увагу
сказаним словам ніж поцілункам…

Істини алмази ми навчились
відрізняти від дешевих стразів.
День життя сприймаємо мов милість,
як дарунок, не порожню фразу…

26.12.2015

* Ремейк на твір Тетяни Парамонової „Ценности“: http://www.stihi.ru/2007/04/09-2749 чи все-таки переклад? Буду вдячний читачам, які висловлять свою думку з цього приводу.