Рождество, Генка богданова, България

Генка Богданова
Ангел небесен при нас долетя,
високо в небето звезда засия,
Светла надежда света озари,
Дева Мария с Исус ни дари!

Ликувайте, хора, Бог се роди!
Запейте „Осанна!”, хора добри!
Святото чудо под ярки звезди
в душите вярата днес възроди!

И литна гълъбът бял над света,
над завист, омраза, над суета,
с послание Божие да ни дари:
”Бъдете Човеци, бъдете добри!

Празнувайте радостно  благата вест!
Живейте достойно , трудете се с чест!