СТУД, Генка Богданова

Генка Богданова
 
Треперим, щом в душата е студено.
За смъртния човек е отредено,
на този свят покой да не намери,
ако душата му от студ трепери.

И няма огън буен да го сгрее,
и в слънчев ден сърцето леденее,
щом мъката и гняв са го обзели,
или обиди злъч са в него влели.

Само любовта и топла дума, знам,
са за този студ в душите ни балсам.