Божествен дар, Генка Богданова

Генка Богданова
Господ ни изпраща изпитания
душата ни човешка да кали,
След болки, сълзи и страдания
добра и  светла да се възроди.

Вдига Той десницата си  свята,
и ни дарява  с вяра и любов,
праща ангел бял от небесата
да бди над нас  в света  суров.