Вiчне кохання

Владимир Евтушенко
ВІЧНЕ КОХАННЯ

Прошу, ти не снися мені,
Я від тих снів шаленію
І просипатись не смію,
Бо так солодкі ті сни...

Прошу, ти мене не цілуй,
Бо ті цілунки палають!
Що роблять губи – не знають
У почуттях диких бурь!

Прошу, ти мене не кохай,
Бо те кохання нестямне...
Я, Боже, кохаю так само,
Що мало одного життя!

Прошу тебе, час зупини...
Я насолоджуюсь миттю...
Хай вічністю буде століття,
В якому живем тільки ми...