Чудото на сладостно премеждие

Петр Пенчев
След банята блести роса по дългите ресници,
мократа коса прикрива тънките ти вежди.
Към красотата ти не мога да остана безразличен -
предчувствам чудото на сладостно премеждие.

Не бързай да обличаш леката си дреха.
Обгорения ми поглед дай да си почине:
да намеря в гънките на тялото утеха,
което ще засвири във ръцете като Паганини.

28.12.2015 г.
2976 Б.Алекс.
Петър Пенчев