Падзей у гэтым годзе...

Галина Харитоненко Анкута
Падзей у гэтым годзе адбылося
Так многа, што не ўспомнiць усе ix!
На мора з'ездзiць летам давялося...
Дзянькоў было нямала залатых!

Мы з дзецьмi сустракалicя, з сябрамi,
Гулялi па сасновых па лясах -
Цяпер гатуем супчыкi з грыбамi,
Гасцей частуем... Смачна, проста жах!

З суседзямi aдносiны мацуем,
Мы iм дапамагаем, як мага...
Ну, словам, тут у вёсцы не сумуем:
Падстаў для суму проста тут няма!

Патрысiю i Джэка кормiм спраўна,
Выводзiм ix, канешне, пагуляць,
I Рыжую з Карычневай таксама,
I коцiкаў - ix, можа, ужо пяць...

Прыходзяць яны кожны дзень да плоту -
Галодныя, па ix душа балiць,
Хапаюць яны страву нашу злёту,
Ды млека трэба ўсiм яшчэ налiць...

Пятнаццаты як птушка праляцеў год,
Шаснаццаты хай будзе лепш за ўсе!
Любоў нам дорыць, радасць i пацеху,
Унукаў шчодры год нам прынясе!

Усё на свеце добра, калi ў доме
Гучаць дзяцей шчаслiвых галасы,
Галоўнае - i гэта ўсiм вядома -
Сямейныя вырошчваць  лясы!

I будзе ад сям'i нашай след добры
Астаўлены на матачцы-Зямлi,
Планету мы шчаслiвай разам зробiм,
У радасцi каб людзi ўсе жылi!

     27.  12. 2015