Ах, пега Лошадь муя!

Васыль Брыль-Кобзар
Шо прэш ты, бы чукч?

Сэрцэ!.. мое колотыця:
Смытаный в нас – куч ш.
Ну, скынув ф колодяз
Хтосьці мозгуф.

Прыйіхав я гондэ.
Ейця вш кладу!
Гоп-гоп! Бац на пол однэ.
В рубашцы, хы, кур В…

Ныц в Мня ны водыца.
Воды’ца й та вунь…
З вЮном ужэ,
Мать тфую лыху й!

А ты йды достань в зыму
З бочок 7 луж!
З мазутом ці чоботы
Тут в нас ув мынкуф.

А шч замша наскочыла
На зама ф хозу:
А ну! Стройся мні!
Шчо?! Ты вжо но б пЮ?

І рублять дровав мні!
Тыр, пыр, гыр, груб…
Баню росшыруЮць
В Юцій пад шумк.

Нашіта-накріта!..
Корытамы жруть!
І дэ ж тут шо вліза
Од ныкэчы Вас Юн:
Мы ж с МерКурЕм 5 штук.
Да Тріця в Стрыльцу шч.

…  така мойка уж:
Всі тобі по мглынцу.
Ну, ны клянут світырув.
Просфірку сь но зь губк.
Так шо пуд ліву рук
Уж влад штырхнуть.