Защо ти е?

Милена Йорданова
Защо ти е да влизаш в моя свят?
Стените му са криви и напукани.
Опиташ ли да се допреш до тях,
ще се откъртят болките натрупани.

Защо ти  е да влизаш, не разбрах?!
Очите ти към мрак не са привикнали.
А аз така отдавна ослепях,
че няма как да видя твойто взиране.

Защо ти е да влизаш в моя свят?
Там лудостта довежда до отричане.
Върви си! Преди тъжния ми смях
ръце да впие в твоето обичане.