Хъуьрена вун

Сейфудин Шахпазов
Зи гафарал хъуьрена вун айгьамдив,
Хъипи  хьанвай сарарни заз къалурна.
 Байкъуш я вун, къадри течир илгьамдин,
 Зи гафар на гарув гана ракъурна.

 Ваз ак| хьана,зун кьуватдай аватда,
 Ви нашивал пар жеда зи лувариз.
 Ви ажугъдай звер кутуна луварик,
Зун явашдиз хкаж жезва цавариз.

К|ан жемир ваз геле гьатиз цавани,
К|вачерикай хкудна чил ялвариз.
 Залан хьана цава авай гьавани,
 Вун к|вачирик ахватда мад мурдар хьиз.