Дунья

Абдула Алиев Ибрагимович
Дуньялике гьар адам
Мас баргъес цай хъям укIуй,
Бугьалра цаби хIярам...
Урар мас цIакьле дигуй.

Ухъна жагьил хIаиле
Масике цаб тIарбукIуй
Дунья нушам цаб иле,
ХIабала Дунья балтуй.

Эш жагаси Дуньяли
Адам цIакьле иргIахъу,
Шак хIайкахъили эн хIу
Духънадеш ахъу лерку.

Гьар цац дукIуле аркьян,
Нушия барумбера
Жагьте гIямрура аркьян...
Нушани хIабагьува.

Дунья яман зат цаби
Адам авлия ируй
Эш жагаси Дуньяли,
БалхIабала иргIахъуй.