В Карпатах

Вячеслав Романовський
   
Закутане зимовим пледом
Обійстя, схоже на гніздо,
Де хата яблуками, медом
Святково пахне на Різдво.

Де запорошив сніг стодолу
І повінь із цілющих трав,
Де ґазда запросив до столу
І  на кутю, й дванадцять страв.

Де у печі тріщали  дрова,
А хуга за вікном мела,
Де донька ґазди чорноброва
Любов по вінця налила.

Давно було це, у Карпатах,
В зимові незабутні дні,
Бо  чорнобривка  та кирпата
Тепер дружиною мені…
1.01.2016.