Предновогодишно

Емил Миланов
Когато тръгна си от тука,
ще взема

     късче нежност от твоите очи,

     късче твърдост от твоята любов,

     малко топлина от дланите, с които
     нощите в радост ги превръщаш и

     вяра от дъха ти.


С мен ще бъде
 
     синьото небе
     в погледа ти ясен и

     щастието да си жив,
     бликащо в смеха ти.


Това ми стига.


Когато тръгна си от тука

     към другата реалност,

     що единствено
     смъртта
     открива.


На Олеся

---

Илюстрация:   сн. от клипа "Accept - Can't Stand the Night HD 1080p.mp4",
                                автор:  Versus54gr2,
                https://www.youtube.com/channel/UCaGZpXAFZMINcVLMKHQPRDQ