Дэйма

Станислав Тарашкевич
То  чорна  то шэрая  з  торфам
Як  той  на  лугах  вуж  слізготны 
Цячэ  ў  заліў  наша  Дэйма
Збіральніца  водаў  болотных 
            Цячэ  так  стагодздзямі  Дэйма   
            У  гэтым  расійскім  кутку
            Дзе  нашы  бацькі  нашы  дзеды          
            Зламалі  фашыстам  руку      
Яны  яе  больш  не  падымуць 
Хайль  Гітлер  не  учуем  ніколі   
Свабодныя  людзі  Расіі   
І  людзі  Еўропы  на  волі   
            Ў  іх  ужо  іншыя  планы
            Сябрамі  быць  хочуць,  дружыць
            Адкрыць  усе  межы , каб  людзі   
            Маглі  як  браты  разам  жыць