Зима

Лариса Данилюк 1
Ніч і зима. Тихо так, наче всі на світі
в ковдри сховалися й дивляться сни холодні.
Тільки одна Мальвіна, повз вікна закриті,
простує по місту з вірним своїм Артемоном.

Вони не бояться нічого - прикмета дитинства,
їм сяють сніжинки під ліхтарями ясно,
сузір'я виблискують в небі святковим намистом,
складаючи все це - в казкові зимові пазли.