Я маленька людина

Юрий Балабух
Я маленька людина-
Нічого не змінити?
Але як нашим дітям
В цій краЇні прожити?

Продаєм свою совість
За крихти зі столу
І згинаємо спини
Щанобливо додолу.

Так,мабуть за гріхи
Нас Всевишній карає,
Чи в ділах своїх праведних
Десь забуває.

То чи будемо крихтами
Й далі давитись
І чи зможемо дітям
Ми в очі дивитись?

Не з колодкой на шиї
Позабудем про волю
І в безсиллі з сльозми
Проклянем свою долю.

Я маленька людина-
Нічого не змінити?
То подумай,що дітям
Своїм залишити!