Хайку

Йорданка Радева
***

Зимно утро
слънце скрива лик
зад сърдити облаци

***

Шумът на водопада
    приплъзва
         синевата

***

В молитвата си за деня
     скрих усмивка
       да я имам

***

Простички неща
са пролетта и лятото
любов сезонна

***

Зимата разхвърли студ
     тъжен гарван
   се вторачва в мен

***

Сняг и стъпки
тишина навред
свива снежен спомен

***

Черешата мълчи
скрила топлината си
в хралупата на зимата

***

      Всяко утро в мен
    открива нови небеса
които ми чертаят съмване

***