Сине Божий, народився...

Свет Дунина
Сине  божий,  народився
Ти  у  свiтлий час,
Сине  Божий,  помолися
Батьковi  за нас.
Нерозумним  браттям  й  сестрам
Бiль в  твоїй  душі
Ти прости і  дай  воскреснуть
Всім,  хто  зогрішив.
Сину  Божий,  хай пребуде
Щедра благодать.
Хай  не  згаснуть  світлі люди,
Як  свічки  горять.
Ти  почуй  оце моління
До самих небес,
Сину  Божий,  дай терпіння
Кожному  на  хрест
Дай нам сили,  сину божий,
Злобу   побороть,
Щоби  знать, що  кожен зможе
Те, що дасть  Господь.
Дай  нам  мудрості і віри
Щастя  спокою,
Щоб з  усіх доріг  відкрили
Добру  і   свою.
Щоби  вдячність  не згубили,
Не   втрачали   меж,
Цінували  і   любили,
Ти за нами  стеж.
Щоб  себе не знапастили
Ти за нами стеж.
Сине Божий, народився
Ти  у  свiтлий час,
Сине  Божий,  помолися
Батьковi   за нас.

 Иван Крамской
Христос в пустыне. 1872