Я малий щедрiвничок

Раиса Андрейчук
Я малий щедрівничок -
Наливайте коньячок!
Не скупіть на грошенята,
Щоб родилися ягнята!
Ковбаси кілечко дайте,
Тільки ж, як піду - не лайте!
Щоб ладнало все у сина -
Дайте коржиків торбину!
А, щоб мирно було в дочок -
Вріжте сиру, ще, шматочок!
Попрошу для вас у Бога -
Не спіткала, щоб тривога!
Щоб сусіди не сварили,
Щоб вам мать здоров*я й сили!
Щоб не гризла жито мишка,
Щоб жили, як пише книжка!
Разом спали бік о бік,
Щоб щасливим був цей рік!