Вiдчиняйте дверi в хату

Раиса Андрейчук
Відчиняйте двері в хату -
Нащедрую щастя мати!
Щоб здоров*я не вгасало,
Щоб терпіння вам стачало!
Щедрик, щедрик, щедрий вечір -
Де господар ваш, доречі?
Хай по чарці наливає,
Пирогами пригощає!
Ви, газдине, не сваріться -
Прилетить чарівна птиця,
Принесе достаток в хату,
Розуміння, сил багато!
Ваш город буде родити,
Бозя буде вас любити!
Буде в домі мир і лад,
І врожайним буде сад!
Вам щедрівку проспівала -
Покладіть шматочок сала!
У торбинку мені гроші,
Тоді будете хороші!
Злість піде від вас навік
Щедрим, теплим буде рік!