Рождественская ночь в молитвах Билингва

Николай Тюрькин
Рождественская ночь в молитвах…
 
Рождественская ночь в молитвах.
Горит ожиданий свеча.
Сползает воск вниз как улитка,
Возносится к небу мечта.
 
Родился Иисус, вновь начало.
Плод плоти и духа святой
Январская ночь величала
Надежд всех зажжённой звездой.
 
6.01.2012 г.

Озондомаса весь Роштувань…
 
Озондомаса весь Роштувань.
Учсематнень свецть палы кяльсь.
Алу валги штась солакшнезь,
Вяри кеподи лиезь мяльсь.
 
Шачсь Иисуссь, тага ушеткс ни.
Иможть ронгть и инь ару мяльть
Январень весь таусендай –
Сембе васькаматнень тяштсь кърьвястьф.
 
6.01.2012 к.
(стихотворение написано на мокшанском языке)