Погляд

Виктор Гала
Серед сірого дня сірий натовп людей,
Сірі стіни будинків і сірі перони,
Сірий дим, сіра зграя домашніх гусей,
Сірі постаті входять у сірі вагони.

Пропекло сонце променем сіре сукно
Хмар,що вкрили весь край пеленою до краю
І з'явилося в небі чарівне вікно,
У яке я з землі залюбки заглядаю.

Зник нараз сірий день, сірий натовп людей,
Побіліли будинки і сірі перони,
Я пасу у саду зовсім білих гусей,
Кольорові побігли по рейках вагони.

Відлетів сірий день, смуток сірих ночей,
Вже від радощів  я мов маленький скакаю,
То не промінь ,то погляд чарівних очей,
Що у снах і думках своїх часто шукаю.

Враз усе розцвіло, світ набрав кольорів
І веселі пісні  для очей тих співаю,
Лише погляд один, як промінчик зігрів,
Сірість зразу з думок назавжди відганяє.