Б лог рськ! Мо Р дне м сто!

Ильяс Велиляев
О лани, о поля, о річки!
Невже це все моє рідне місто!
Це моя маленька Вітчизна,
це моя друга матір –
це місто Білогірськ.

Я так люблю тебе сильно,
Що я не надломлю ані віточки,
Не зірву ані однієї квіточки,
Не вип’ю водиці
без крайньої потреби з криниці.

Все навкруги – моє рідне,
все навкруги тішить око.

Люблю цих вулиць слухати тишу
Люблю ловити радісні миті
В обличчях людей, немов кіт ловить мишу.

Тобі лише я душею знайом
Кожен день за тобою наглядаю
Кожного разу, коли з іншого міста повертаюсь–
Я переконуюсь, що лиш ти моїй душі найрідніша,
Ти той спокій та тиша, в якій я знаходжу себе.