Тау кёл

Айшат Кущетерова
Тау башындан кюн къарайды, 
Кюзгюге кибик кёлге. 
Кюн таракъ кёлню тарайды, 
Джилтинле чача кёзге. 

Суу суукъду, бир тазады, 
Джылытыб къолдан келмез. 
Кюн, башчыгъын джылытады, 
Тюбюне уа джетелмез. 

Акъ булутла, кемелеча, 
Тохтагъандыла сууда, 
Бираз солуюкъ, дегенча, 
Аязны сакълай таудан.