Каза

Ольга Маро
А хто там скача?

Каза, няйначай.
Каза-гарэза
праз плот, ля бэээза.

Навошта брама?

У вакно - таксама.
Навошта дзьверы?
З якім намерам?

Сястра-стрыЕчка,

Сябрук- авечка,
Вось весіць шкуру
З ваўка на муры.

Узяла на здачу!

Дык хто там скача?
Каза рудАя
Ў лес зазірае.

Бляе ды гледзе:

- Хачу нядзьведзя!
Дзіка ды зубра!
Авой, лахудра!

Бізун ня куплен,
Паўбок ня луплен,
Каторы тыдзень

Казёл абрыдзеў.





Рисунок автора))))