Байка

Надежда Калугина 2
Отсутствует клавиатура с украинскими буквами.

Жив-був лопух бiля паркану
I ще за молодих рокiв
Лопух мав силу нездоланну,
Повагу серед лопухiв.

Не здатний зовсiм до науки
З землi тягнув сiк надурняк,
Та вiд дорожньоi пилюки,
Дощiв i вiтру трохи скляк.

Аж тут маленька маргаритка
З"явилась поряд з лопухом...
Така-собi тендiтна квiтка,
Красуня, трохи з гонорком.

Прийшла з цивiльного газону
В свiт лопухiв, та лободи...
Ще й досi квiтам невiдомо,
Що завело ii туди.

Лопух аж вуха нашелешив,
Аж очi витрiщив з орбiт,
Коли побачив ii вперше -
Побляк в очах його весь свiт.

Готiвку завжди гарно мати
Й побiльше власноi землi...
Лопух краватку вдяг строкату,
Розгладив клоччя на чолi?

Причепурився i надвечiр,
Пилюку обтрусивши з вух,
Вiн про кохання як закрехче!
Ну, найсправжнiсiнький лопух!

А як вiн гордо випнув груди!
Аж у легенях загуло!
Коли почули б його люди -
Ото вже смiшно б iм було!

А от мала не позiхала -
Не встиг ще й мiсяць проповзти,
Вона вже шлюб реэструвала
(Старий у ЗАГСi "пiдмостив".

Кепкують з них,.. а хтось вважаэ -
Таке подружжя маэ сенс,-
Лопух, бач, чергу замовляэ
На "Мерседес"!.. чи може бенц?