***

Иван Галета
Нe в тім біда, що сили залишили
І що немає більш кого любить. –
Ще не погас для мене образ милий,
Яким до смерті буду дорожить!

Ні сон, ні лінь мене ще не змогли,
Мій дух кипить бадьорістю живою.
Лиш на чоло моє давно лягли
Рубці глибокі, скаргою німою.

Нехай пісні мої пішли спочить,
І диким полем доля десь блукає ..
Ні! Не страждання так мене страшить,
Як забуття навічне лякає.

Я з юних літ самотньо і навмання
До берегів далеких довго плив,
Розбили серце тяжкії страждання,
І жар душевний груди пропалив.

Святі чуття стають тепер смішними,
І гомін мрії душі не полонить.
Лише встаю докорами німими
Мої надії з темряви на мить.

Не жаль тих днів, розтрачених весною,
І друзів давніх, зрадивших, не жаль.
Лиш тільки жаль, що з мрією ясною
Не в силах я дивитися у даль!

«Зорі неба» 1949-1978 рр
Atmosphere: Jacob David – Omkuld;