В страсе повинутися...

Виталий Евграфов
*  *  *
В страсе повинутися
подобаше Богу,
А  не  иудеом,
судиЕ  безумный,
И  не  осуждати, вед
на злу смерть  Владыку,
Судию живых всех
обвиняя втуне.

Грешному мене, страстем
Скверным и порочным
Скоро повинувшася,
яко же Иуда,
Свыше к  покаянию,
Господи, настави, 
Да  не  в  смерть на муки
осужден аз буду.


иудеом - иудеям;
в страсе - в страхе;
подобаше - подобает;
иудеом - иудеям;
вед - ведя;
втуне - напрасно.
повинувшася - повиновавшегося