Сястра мая каханая!

Станислав Шастак
Сястра мая каханая!
Сказаць я не бярусь-
Ці ты адна жаданая,
Ці ты і Беларусь?!
Бо сэрца табой грэецца
А ў думках родны край
Дзе мо туга развееца
Дзе стрэну знўку май!
Сястра мая каханая!
Невыснены мой сон!
Ты мне ад Бога даная,
Каб быў у працы плён.
Пачуцці напраўляеш ты
І думкі ў роўны строй,
Каб у душы быў малады
С каханаю сястрой!