Впав листок багровий

Володимир Микитенко
Впав листок багровий,
Мені на рукав,
Я тобі і слова
Тоді не сказав,

Що це листя жовте
Я колись любив,
Та, бач, місяць жовтень
Його розгубив.

А ти промовчала,
Хоч бачила теж,
Як юність промчала
Крізь сяйво пожеж.

Та коли упала
Зморшка поміж брів,
Тоді ти сказала:
«Як ти постарів».

Я ж тобі і слова
На те не сказав.
Впав листок багровий
Мені на рукав…

1950 р.