Мне снiцца бацькау сад

Людмила Мищенко
МНЕ СНIЦЦА  БАЦЬКАУ САД

Зимой мне  снiцца  бацькау сад,
Духмяняць каля градак грушы-дзiчкi,
I  яблынi ладком стаяць у рад,
I слiвы важныя, бы маладзiчкi …

Парэчак гронкi чырванеюць,
Ласкае вока белай ружы куст,
I у разоры важна млее
Здаровы, не падняць! Гарбуз…

Вясковых гукау перазвон,
I сонца у зараве вячэры…
Такi цудоуны, светлы сон!
Я у iм жыву,  чакаю, веру…